INTROKURS I STYRKETRENING FOR ELDRE

De siste årene har det blitt mer og mer trendy med styrketrening, og til tross for at styrketrening ikke er noe nytt, tror vi at kunnskapen om styrketrening blant eldre er for dårlig. Det har som konsekvens at færre tørr å benytte seg av denne treningsformen til tross for viktigheten. Vi mener at undervisning og veiledning hva angår styrketrening burde vært gitt på blåresept til alle over 60 år. I tillegg til å ha store fordeler for den enkelte, har det også potensiale til å senke samfunnskostnaden ved å blant annet forlenge vår tid i hjemmet før vi må på eldre-/ og sykehjem, samt redusert bruk av medisiner og andre helsetjenester.

Vi vet nå at regelmessig aktivitet og framfor alt styrketrening er utrolig viktig for den eldre garde. Nedenfor har vi listet opp noen av de viktigste effektene for nettopp denne aldersgruppen: 

  • Bremser det aldersbestemte tapet av muskelmasse og styrke.
  • Styrker skjelettet og reduserer risikoen for benskjørhet og benbrudd.
  • Reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og tidlig død.
  • Forbedrer kognitive funksjoner og bremser utvikling av demens og Alzheimers sykdom.
  • Forbedrer balanse og koordinasjon, som igjen reduserer risiko for fallulykker.
  • Forbedrer fleksibilitet og smidighet.
  • Reduserer psykiske lidelser, eksempelvis depresjon.
  • Kan virke smertelindrende og bidra til å begrense bruk av smertestillende.
  • Forbedrer selvfølelse og mentalitet.
  • Forbedrer søvnkvalitet.

Vårt introkurs i styrketrening for eldre passer perfekt for deg som ønsker å forbedre din fysiske og psykiske helse, enten du har trent tidligere, trener regelmessig eller aldri har gjort dette før. I dette kurset er fokus på funksjonelle og effektive øvelser for hele kroppen. Vi går gjennom både gode øvelser for gjennomføring på treningssenter (utstyrsbehov) og hjemmeøvelser uten store krav på utstyr. Vi går også gjennom nyttige faktorer hva angår kosthold, kondisjonstrening og allmenn bevegelse.

Inkludert i prisen får man også skreddersydd treningsprogram som man kan følge videre, samt oppfølging (tlf & e-post) i en måned. Om man ønsker kan man også ta en Kroppsanalyse med vår Tanita-maskin som blant annet måler fettmasse, muskelmasse, bukfett, metabolsk alder og fysisk rating. Dette kan være en god motivasjonsfaktor for å komme i gang.

Vår målsetning er at dette kurset kan skape en trygghet for deg som skal begynne eller fortsette med din styrketrening. Vi ønsker at de ukentlige minuttene man skal bruke på trening både skal være effektive og morsomme.

HVEM: Kurset passer for deg som er 60+. Det holdes av minst to instruktører (PT/naprapat/fysioterapeut) med maks 4 deltakere, og er en kombinasjon av teori og praksis.

PRIS: 1500 ,- pr.person. Forhåndsbetaling via faktura (andre alternativ finnes). Inkl. i prisen er kompendium, skreddersydd treningsprogram samt oppfølging av terapeut/trener i en måned. Etter endt kurs vil man få tilbud om å delta på seniortrening (gruppetimer) til en rabattert pris.

TID/PLASS: Kurset settes opp fortløpende avhengig av påmeldinger. Det varer i ca. 3 timer. Kurset holdes på våre klinikker eller hos samarbeidspartnere (treningssenter).

SPØRSMÅL/PÅMELDING: Ta kontakt via vårt kontaktskjema, e-post til herlofsen@rehabspesialisten.no, tlf. 96017623 eller ved å skrive melding på vår Facebook-side.